SOMERSET MOEMNING “INSONIY EHTIROSLAR ZALVORI” ROMANIDA KOMPOZITSIYA VA SYUJETNING POETIK QURILISHI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Somerset Moemning “Insoniy ehtiroslar zalvori” romanidagi kompozitsiya va syujetning poetik qurilishi tahlil qilinadi. Asardagi voqeaviy rivojlanish, qahramonning ichki dunyosi, vaqt va makonning badiiy talqini, konfliktlar tizimi, syujet strukturasining ichki dramatizmi asosida yoritilgan. Muallif syujetni oddiy voqealar ketma-ketligidan ko‘ra, ruhiy kechinmalarni ifodalovchi vosita sifatida ishlatadi. Asarda mavjud poetik takrorlar, motivlar va ruhiy o‘zgarishlar orqali insoniy mavjudlikning murakkab tabiatiga yondashiladi.