O‘RTA QULOQDA ESHITISH SUYAKCHALARINI PROTEZLASHNING ZAMONAVIY USULLARI: ILMIY TADQIQOTLAR VA SAMARADORLIK (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Eshitish tizimi inson organizmida hayotiy ahamiyatga ega bo‘lib, o‘rta quloqdagi eshitish suyakchalarining vazifasi tovushni o‘rta quloqdan ichki quloqqa o‘tkazishdir. Suyakchalarning shikastlanishi yoki yo‘qolishi eshitish qobiliyatining yomonlashishiga olib keladi. Bu holat, ayniqsa, travmalar, infeksiyalar, yoki kutilmagan patologiyalar natijasida yuzaga keladi. O‘rta quloqdagi suyakchalar muhofaza qilinishini ta'minlash va eshitishni tiklash uchun ko‘plab tibbiy usullar mavjud, jumladan, protezlash usullari. Ushbu maqolada, o’rta quloqdagi eshitish suyakchalarini protezlashning zamonaviy usullari va total protezlarning afzalliklari ilmiy tadqiqotlar asosida ko‘rib chiqiladi.