GLOBAL IQLIM INQIROZI VA O’SIMLIKLARNING MOSLASHUV STRATEGIYALARI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada global iqlim inqirozining o’simliklarga ta’siri va ularning yashab qolish uchun ishlab chiqqan moslashuv starategiyalari tahlil qilindi.O’simliklarning fiziologik , morfologik va genetik darajadagi moslashuv xususiyatlari yoritilib , harorat oshishi , cho’llanish va suv tanqisligi kabi muhit omillariga qanday javob berayotgani muhokama qilinadi.