O‘ZBEKISTONNING NOGIRONLAR HUQUQLARINI TA’MINLASHGA DOIR MILLIY QONUNCHILIGI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu tezis O‘zbekiston Respublikasida nogironlar huquqlarini ta’minlashga oid milliy qonunchilikni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda nogironlar huquqlarini himoya qilishning xalqaro me’yorlari, xususan, BMTning Nogironlar huquqlari to‘g‘risidagi konventsiyasi (CRPD) va O‘zbekistonning ushbu sohada qabul qilgan qonun hujjatlari o‘rganiladi. Asosiy e’tibor milliy qonunchilikning yutuqlari, mavjud kamchiliklar va kelajakdagi islohot istiqbollari, shuningdek, nogironlarning ijtimoiy integratsiyasi, teng huquqlilik va kamsitilmaslik tamoyillarini ta’minlashga qaratilgan. Tadqiqot qonun hujjatlari tahlili, xalqaro tajriba bilan solishtirish va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.