MANZARA VA RANG UYG‘UNLIGI: RANG TASVIRLARINING HISSIY TA’SIRI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada manzara janrida rang uyg‘unligining inson ruhiyatiga ko‘rsatadigan hissiy ta’siri yoritilgan. Ranglarning psixologik xususiyatlari, ularning bir-biriga mosligi va kompozitsiyadagi roli orqali tomoshabinga yetkaziladigan kayfiyat, his-tuyg‘u va ruhiy holatlar tahlil qilingan. Shuningdek, manzara orqali inson ichki kechinmalarini estetik obrazlarda ifodalash imkoniyatlari ochib berilgan. Maqolada rassomning hissiy yondashuvi, ranglar tanlovi va ularning uyg‘unligi orqali yaratilgan manzara asarining badiiy va hissiy qiymati ochib beriladi.