МАВЗУ: ЖАБРЛАНУВЧИНИНГ ШИКОЯТИНИ ТЕКШИРИШ ВА ҲАЛ ҚИЛИШГА ОИД БУГУНГИ АМАЛИЁТ (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ўзбекистон Республикаси Жиноят-процессуал кодексида жабрланувчининг шикоятига асосан қўзғатиладиган ишларни юритиш тартибининг такомиллаштирилиши жабрланувчининг ҳуқуқлари ҳамда манфаатларини ҳимоя қилишда сезиларли ижобий натижаларга эришилишига сабаб бўлмоқда. Ўз навбатида ушбу ислоҳотларнинг барчаси жиноят процессида шахснинг ҳуқуқларини ифодаловчи нормаларнинг амалиётда қўлланилишини янада кенгайишига хизмат қилмоқда.