КУЗГИ БУҒДОЙ НАВЛАРИНИНГ ИЛДИЗ ТИЗИМИНИ ШАКЛЛАНИШИГА СУҒОРИШ ТАРТИБИ ВА УРУҒЛАРНИ БЕНТОНИТ ГИЛЛАРИ БИЛАН ҚОБИҚЛАШ МЕЪЁРИНИ ТАЪСИРИ (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Мақолада Қашқадарё вилояти оч тусли бўз тупроқлари шароитида кузги буғдойнинг «Шукрона» ва «Турон» навлари уруғларини бентонит гилларининг 30 кг/т; 40 кг/т ва 50 кг/т (уруғ қобиқлаш) меъёрлари билан қобиқлашнинг, кузги буғдой илдиз изими шаклланишига таъсири таҳлил қилинган ва ўрганилган.