СУД ТИББИЁТИ АМАЛИЁТИДА ИНСОННИ ҚОН ГУРУҲИНИ АНИҚЛАШ УСУЛЛАРИ (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Суд тиббиёти амалиётида ашёвий далиллардаги қон доғларини текширганда, тур ва гуруҳий мансублиги аниқланади. Бунинг учун турли хил ингредиентлардан фойдаланилади: изогемагглютинловчи зардоблар альфа ва бета, гетероиммун зардоблар анти-А, анти-В, анти-0(Н). Ҳозирги вақтда суд-тиббиёт экспертизасининг долзарб вазифаларидан бири объектнинг минимал миқдорини текшириш пайтида тўғрисида максимал маълумот олишдир.