TIBBIYOTDA KASALLIKLARNI OLDINI OLISHNING EPIDEMIOLOGIK ASPEKTLARI VA PROFILAKTIKA SOHASINING AHAMIYATI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu tezisda tibbiyotda kasalliklarning oldini olishda epidemiologik yondashuvlarning o‘rni va profilaktika choralarining ahamiyati yoritib beriladi. Epidemiologik tahlillar kasalliklarning tarqalish omillarini aniqlash, xavf guruhlarini belgilash va samarali profilaktik choralarni ishlab chiqishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Profilaktikaning birlamchi, ikkilamchi va uchlamchi darajalari amaliy tibbiyotda keng qo‘llanilib, aholining sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, yuqumli va yuqumsiz kasalliklarni kamaytirish hamda sog‘liqni saqlash tizimining barqarorligini ta’minlashga yordam beradi.