TIBBIYOT TALABALARIGA LOTIN TILINI O‘QITISH METODIKASI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot talabalariga lotin tilini o‘qitish metodikasi yoritilgan bo‘lib, asosiy e’tibor grammatik qoidalarni o‘zlashtirish va ularni tibbiy terminologiya bilan bog‘lashga qaratiladi. Lotin grammatikasi orqali tibbiy atamalarni to‘g‘ri o‘qish, yozish va tahlil qilish ko‘nikmalari shakllantiriladi. Maqolada amaliy mashqlar, grammatik tahlil usullari hamda tibbiy matnlarni o‘qishda qo‘llaniladigan metodlar o‘rganiladi. Shuningdek, grammatikani puxta egallash talabalarda terminologik savodxonlikni rivojlantirishi va tibbiy sohada professional nutqni shakllantirishga xizmat qilishi alohida ta’kidlanadi.