O‘ZBEKISTONDA TASHQI IQTISODIY FAOLIYATNI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISHDA TASHQI SAVDO AYLANMASINI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda tashqi iqtisodiy faoliyatni davlat tomonidan tartibga solish mehanizmilarining optimallashtirishga qaratilgan tadqiqotlar bayoni keltirilgan. Unda O‘zbekistonda eksportni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash strategiyasi, eksportyorlarni qo‘llab-quvvatlashning ma’muriy-huquqiy va iqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirish yo‘llari, eksportni divesifikatlash, avzallik va kamchiliklar ko‘rib chiqilgan. O‘zbekistonning tashqi iqtisodiy faoliyatni davlat tomonidan tartibga solish mehanizmlari bo‘yicha ilmiy va amaliy taklif hamda ekonometrik tahlillar berilgan.