O‘ZBEK ADABIYOTIDA METAMORFOZ OBRAZLAR TALQINI VA UNING MIFOPOETIK MANBALARI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur tezis o‘zbek adabiyotidagi metamorfoz obrazlar talqini va ularning kelib chiqish manbalarini yoritishga qaratilgan bo‘lib, unda metamorfoz (qiyofa o‘zgarishi) obrazlarning turkiy mifologiya, xalq og‘zaki ijodi, afsona va rivoyatlardan yozma adabiyotga transformatsiyasi tahlil etiladi. Bunda insonning hayvon, qush, ruh, tosh yoki boshqa shakllarga aylanishi kabi badiiy asarlarda keltirilgan aniq obrazlar tahlili orqali metamorfoz obraz tushunchasiga ta’rif beriladi.