GLOBAL TA’LIM MUHITIDA INGLIZ TILI O‘QITISHNING YANGI PEDAGOGIK PARADIGMALARI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur ilmiy ishda global ta’lim muhitida ingliz tili o‘qitishning yangi pedagogik paradigmalari tabiiy va ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim jarayonida shakllanayotgan kommunikativ, kompetensiyaviy, madaniyatlararo va integrativ yondashuvlarning amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ingliz tilini o‘qitishda CLIL (Content and Language Integrated Learning), Task-based Learning, Project-based Learning kabi uslublarning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va muloqot madaniyatini rivojlantirishdagi roli amaliy misollar orqali ko‘rsatib beriladi.O‘zbekiston Respublikasi ta’lim tizimida 2017-yildan boshlab amalga oshirilgan islohotlar, xususan, “Chet tillarini o‘qitish tizimini takomillashtirish to‘g‘risida”gi Prezident qarori (2012-yil 10-dekabr), “2021-2030-yillarda xorijiy tillarni o‘qitishni rivojlantirish konsepsiyasi” kabi rasmiy hujjatlar asosida ingliz tili ta’limida yuzaga kelgan yangi yo‘nalishlar yoritiladi.Shuningdek, ingliz tili o‘qituvchisining o‘z kasbiy salohiyatini oshirish, dars jarayonida interaktiv metodlardan (debat, munozara, juftlikda ishlash, rolli o‘yinlar, vizual materiallardan foydalanish) samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tajribalar tahlil qilinadi.