HOZIRGI ZAMON TILSHUNOSLIGIDA KVALITATIVLIK KATEGORIYASI TADQIQIGA BIR NAZAR (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Maqolada hozirgi zamon tilshunosligida kvalitativlik kategoriyasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Kvalitativlik tushunchasi tilning semantik, kognitiv va pragmatik qatlamlarida qanday namoyon bo‘lishi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy tadqiqotlarda interpretativ va konstruktiv yondashuvlar, shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi metodlarning sifatli tahlilga qo‘shayotgan hissasi ko‘rsatib o‘tilgan.