SEMANTIC ANALYSIS OF PROVERBS ON THE BASIS OF TEACHER'S LEXICON IN ENGLISH AND UZBEK LANGUAGES (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqola paremiologik birlik hisoblangan ingliz va o‘zbek tillaridagi maqol chog‘ishtirma aspektda tahlil qilingan. Shu qatorida, kasb leksemasini xalq maqollarida namoyon bo‘lishi o‘rganilgan. Kasb leksemasi hisoblangan o‘qituvchi leksikasi ikki xalq maqollari misolida faktik materiallar asosida lingvomadaniy jihatdan tahlilga tortilgan.