(untitled) (International Educators Conference, 2025)
O‘qituvchilik kasbi har doim o‘zgaruvchan va dinamik jarayon sifatida qaraladi. O‘qituvchilar nafaqat bilim beruvchi, balki o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga hissa qo‘shuvchi, ularni hayotga tayyorlashda muhim rol o‘ynaydigan shaxslar hisoblanadi. Shu sababli, bo‘lajak o‘qituvchilarni tayyorlash jarayonida refleksivlikni oshirish juda muhimdir. Refleksivlik, o‘z-o‘zini tahlil qilish, o‘z faoliyatini baholash va o‘zgarishga tayyor bo‘lish qobiliyatidir. Bu jarayon o‘qituvchilarga o‘z bilim va ko‘nikmalarini takomillashtirish, o‘z ishini yanada samarali tashkil etish imkonini beradi.