(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Амарант ўсимлигини экиш муддатлари унда тўпланадиган қуруқ модда миқдорига кучли таъсир кўрсатмади. Чунки, қуруқ модда ўсимликнинг ўсиш-ривожланишига боғлиқ ҳолда шаклланиб борди. Кеч муддатларда экилганида ҳаво ҳароратини кўтарилиши улар орасидаги фарқни катта бўлмаслигига олиб келди. Аммо, амарантнинг кўчатлари сони қуруқ модда тўпланишига таъсири сезиларли бўлди. Амарант ўсимлигини 15 мартда экиш билан кўчатлар сонини 66,6 минг дона қилиб белгиланиши 662 г/ўсимлик миқдорида қуруқ модда тўплашини таъминлади.