(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Orol dengizi XX asrning ikkinchi yarmidan boshlab inson faoliyati natijasida keskin quriy boshladi va bugungi kunga kelib ekologik fojia darajasiga yetdi. Ushbu maqolada Orol dengizining hozirgi holati, uning qurishi natijasida yuzaga kelgan ekologik muammolar va bu muammolarni bartaraf etish bo‘yicha amalga oshirilayotgan tiklanish loyihalari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu hududdagi iqlim o‘zgarishlari, flora va fauna holati, mahalliy aholiga ta’siri ham yoritiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri ekologik siyosat va xalqaro hamkorlik orqali Orol dengizining qisman tiklanishiga erishish mumkin.