(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Mazkur tezisda Oʻzbekiston Respublikasida xorijiy tijorat tashkilotlari filiallarining fuqarolik-huquqiy maqomi tahlil qilinadi. Xususan, xorijiy tijorat tashkilotlarining filiallari va vakolatxonalari oʻrtasidagi farqlar, ularning huquqiy maqomi va fuqarolik muomalasidagi ishtiroki Oʻzbekiston Respublikasi qonunchiligi va xalqaro tajriba asosida koʻrib chiqiladi. Shuningdek, xorijiy tijorat tashkilotlarining filiallarini ochish, roʻyxatdan oʻtkazish va ularning huquqiy javobgarligi masalalari tahlil qilinadi. Tezisda xorijiy investorlar uchun yaratilgan huquqiy sharoitlar, mavjud cheklovlar va ularni bartaraf etish boʻyicha tavsiyalar ham beriladi.