(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Suyakni drilling qilishda irrigatsiyaga ahamiyat berish ya’ni suv yordamida suyakni sovutib implant o’rnatish Nyuton kv/sm bilan implant ko’tarilish kuchini o’lchash Nyuton bo’yicha eng optimal kuch 35-45 ga teng bo’ladi. Dental implantologiya sohasida birlamchi stabilizatsiya implant o’rnatish jarayonining muhim va ajralmas qismidir. Bu jarayon, implantning suyakda qanday mustahkam joylashishini belgilaydi va uning kelajakdagi muvaffaqiyatini ta’minlaydi. Birlamchi stabilizatsiya, asosan, implantning o’rnatilishi bilan bog’liq bo’lgan mexanik kuchlar va suyak bilan implant o’rtasidagi aloqani ta’minlashga qaratilgan. Ushbu maqolada birlamchi stabilizatsiya jarayoni, uning ahamiyati va uni ta’minlash uchun zarur bo’lgan omillar haqida ma’lumotlar berilgan.