(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada shahar jamoat transportining jozibadorligini oshirish masalalariga bag’ishlangan. Unda zamonaviy shaharlarda jamoat transportining o’rni va ahamiyati, aholining transport tanloviga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Dissertatsiyada jamoat transportining jozibadorligini oshirish bo’yicha xorijiy tajriba o’rganilib, O’zbekiston sharoitiga mos keladigan yo’nalishlar va mexanizmlar ishlab chiqilgan. Taklif etilgan chora-tadbirlar jamoat transporti xizmatining sifatini yaxshilash, qulaylikni oshirish, vaqtni tejash, xarajatlarni kamaytirish hamda ekologik toza transport vositalaridan foydalanishni rag’batlantirishga qaratilgan. Dissertatsiya natijalari shahar transport tizimini rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda amaliy ahamiyatga ega bo’lishi mumkin.