(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Мақола Ўзбекистонда ҳар йили нишонланадиган Хотира ва Қадрлаш кунининг ёшлар таълим-тарбиясидаги аҳамиятига бағишланган. Ушбу байрам Иккинчи жаҳон урушида ғалабага ҳисса қўшган ва Ватан озодлиги йўлида жон фидо қилган фидойилар хотирасини улуғлаш билан бирга, ёшларда ватанпарварлик, миллий ғурур ва маънавий-ахлоқий қадриятларни шакллантиришда муҳим роль ўйнайди. Мақолада байрамнинг тарихий ва маънавий аҳамияти, Ўзбекистондаги сўнгги ислоҳотлар билан боғлиқ янги ёндашувлар, таълим тизимида тарихий хотирани мустаҳкамлаш ва ёшлар сиёсатидаги ўзгаришлар таҳлил қилинади. Хотира ва Қадрлаш кунининг тарбиявий аҳамиятини ошириш бўйича таклифлар илгари сурилади.