(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Kimyoviy chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash, yashil kimyo strategiyalarining asosiy komponentlaridan biridir. Ushbu maqolada, kimyoviy sanoatda chiqindilarni kamaytirish va ularni qayta ishlash jarayonlarini optimallashtirishga qaratilgan yashil kimyo texnologiyalari tahlil qilinadi. Yashil kimyo, atrof-muhitga zarar etkazmasdan, kimyoviy jarayonlarni samarali boshqarish va chiqindilarni kamaytirish orqali barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishga imkon yaratadi. Maqolada chiqindilarni kamaytirishning metodologiyalari, qayta ishlashning yangi usullari, va kimyo sanoatida yashil texnologiyalarni joriy etishning amaliy ahamiyati muhokama qilinadi. Shu bilan birga, kimyoviy chiqindilarni boshqarishning ekologik, iqtisodiy va texnologik jihatlari tahlil qilinadi.