(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Quyosh fotoelektrik panellarining dunyo bo‘ylab o‘rnatilishi va ulardan hosil bo‘layotgan chiqindilarni qayta ishlash masalalari bugungi kunda global energiya sohasida juda muhim ahamiyatga ega. Quyosh energiyasi insoniyatning barqaror rivojlanishi va atrof-muhitni muhofaza qilish yo‘lida asosiy o‘rinlardan birini egallaydi. Quyosh fotoelektrik panellari — bu quyosh nurini to‘g‘ridan-to‘g‘ri elektr energiyasiga aylantiruvchi qurilmalar bo‘lib, ularning keng qo‘llanilishi ko‘plab mamlakatlarda energiya ta’minotining ekologik toza va iqtisodiy jihatdan samarali manbai sifatida qaralmoqda.