(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Ushbu orqali O‘zbekiston Respublikasida atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha shakllangan milliy huquqiy asoslar, mavjud qonunchilik tizimi, hamda bu yo‘nalishdagi davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonning xalqaro ekologik hamkorligi, ekologik konvensiyalar va bitimlardagi ishtiroki yoritilgan. Bundan tashqari davlat organlari va mansabdor shaxslarning ekologik mas’uliyatini kuchaytirishga oid takliflar berilgan. Tadqiqotda ekologik xavfsizlikni ta’minlashda xalqaro tajriba va milliy qonunchilik o‘rtasidagi uyg‘unlik muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.