(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada bir tupdan olingan hosil miqdori aniqlanganda, о‘simlik kalinligini kamayishi natijasida har ikki nav hamda ikki ekish sxemasida ham oziqlanish maydonning ortishi kuzatilgan bshlib, tajribada bir xil oziqlanish maydon (0,21 va 0,28 m2) va bir xil о‘simlik qalinligiga (47619 va 35714 dona) ega bо‘lgan, turli xil ekish usullarida (90+50 va 80+60 sm) bir tup о‘simlikdan olingan hosil miqdori bо‘yicha farqlandi. Oziqlanish maydon ortib borishi bilan bir tupdagi mevaning vazni va hosili ham ortib borganligi va bir tupdan olingan xosil 5,34-5,96 kg ni tashkil etganligi keltirib o‘tilgan.