(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Sitomegalovirus infeksiyasi (SMVI), sitomegali - 5-turdagi gerpesvirus sitomegalovirusi keltirib chiqaradigan yuqumli kasallik bo‘lib, polimorf klinik belgilar va o‘ziga xos morfologik rasm bilan tavsiflanadi. SMV tug‘ma infeksiyaning eng keng tarqalgan qo‘zg‘atuvchisi hisoblanadi.[2]