(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Mazkur maqolada turistik xizmatlarning hayotiy davri bosqichlari va ularning xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda xizmatlarning yaratilishidan boshlab bozorda ommalashuvi, rivojlanishi va pasayish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, turizm sohasida barqaror rivojlanishni ta’minlashda hayotiy davr tahlilining amaliy ahamiyati ochib berilgan. Olingan natijalar turistik tashkilotlar faoliyatini samarali boshqarishda hamda xizmatlar sifatini oshirishda muhim metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.