(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Maqolada xar bir mamlaktlarda joylashagan o‘rmon maydonlarini katta ahamiyatga ega ekanligi bayon qilingan. O‘rmonlar halq mulki bo‘lishi bilan bitmas tuganmas boylik, havo musafoligi, xom-ashyo va boshqalar va ularni himoya qilish xammani vazifasi. Lekin antropogen va biotik tomonlardan o‘rmonlarga zarar yetkazilmoqda, ayniqsa iqlim o‘zgarishi tabiatdagi organizmlarni o‘zgarishiga sabab bo‘lmoqda. Maqolada mazarali daraxtlarni kasalliklari va ularni bartaraf qilish usullari yoritilgan.