(untitled) (International Educators Conference, 2025)
Mazkur maqolada musiqa ta’limida innovatsion pedagogik yondashuvlarning nazariy mohiyati, ularning zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Innovatsion metodlar musiqiy tafakkurni rivojlantirish, o‘quvchi shaxsining ijodiy salohiyatini namoyon etish hamda ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada ta’lim jarayonini modernizatsiya qilishda pedagogik innovatsiyalarni joriy etishning nazariy asoslari yoritilgan bo‘lib, o‘qituvchi faoliyatida kreativlik, interaktivlik va kommunikativlik tamoyillarining ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, innovatsion yondashuvlar orqali musiqa ta’limi mazmunini yangilash, milliy va jahon tajribasini uyg‘unlashtirish masalalari nazariy tahlil qilinadi.