IMOM BUXORIY HADISLARINING YOSHLAR TARBIYASIDAGI O‘RNI (International Educators Conference, 2025)
Islom dinida yoshlarning ilm olishiga juda katta eʼtibor berilgan. Yoshlarni ilmga yoʻnaltirish islom dinining talabi, desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Hatto ilm olish islomda ibodat darajasiga koʻtarilgan. Bu hususda aynan Qurʼoni karim oyatlari va Nabiy sollallohu alayhi vasallam hadislarida ham oʻz ifodasini topgan. Shuningdek, Qur’oni karimdan keyin eng ishinchli, sahih hadislar jamlanmasi muallifi Imom Buxoriyning ishonchli kitob, ya’ni “ Al-jome as-sahih” kitobida ham alohida ilm olish haqida ko‘plab hadislarni ko‘rishimiz mumkin. Shu sababli ham bugungi yoshlarga ilm olish borasida hadislardan namuna keltirsak bo‘ladi.Imom Buxoriy kitoblarining barchasida insonni ijobiy hislatlar egasi bo‘lishga chorlovchi ma’nolarni ko‘rishimiz mumkin. Shu o‘rinda, yana bir kitobiga tuxtaldik.