АБДУРАҲМОН ТАМКИН ИЖОДИДА МАЪРИФИЙ ҒОЯ ВА УНИНГ БАДИИЙ ИФОДАСИ (International Educators Conference, 2025)
Ушбу мақолада Абдураҳмон Тамкин ижодида маърифий ғоя ва унинг бадиий ифодаси таҳлил этилган. Шоир асарларида илм-маърифат, юксак ахлоқ ва инсонпарварлик ғоялари кенг ёритилган. Унинг ижоди ҳам адабий, ҳам ижтимоий аҳамиятга эга бўлиб, давр воқеликларини акс эттиради. Шунингдек, мақолада Тамкиннинг таржимаи ҳоли, унинг Бухородаги илмий ва адабий муҳити ҳақида маълумотлар келтирилган. Унинг асарлари халқ маънавиятини юксалтиришда муҳим ўрин тутади.