SUV RESUSLARINI TEJASH VA SAMARALI BOSHQARISH SUV TANQISLIGIGA QARSHI KURASHISH YO‘LLARI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada suv resurslarini tejash va samarali boshqarish muhimligi hamda suv tanqisligiga qarshi kurash yo‘llari tahlil qilinadi. Suv tanqisligi global ekologik muammo bo‘lib, uni hal etish uchun innovatsion texnologiyalar, suvni qayta ishlash usullari va suvdan oqilona foydalanish strategiyalari muhokama qilinadi. Masalan, Global Suv Iqtisodiyoti Komissiyasining hisobotiga ko'ra, keyingi 25 yil ichida dunyo oziq-ovqat ishlab chiqarishining yarmidan ko'pi suv inqirozi tufayli xavf ostida bo'lishi mumkin . Xususan, tomchilatib sug‘orish, yomg‘irlatib sug‘orish kabi ilg‘or sug‘orish usullari, sanoat va qishloq xo‘jaligida suvni qayta ishlash, suv resurslarini muhofaza qilish bo‘yicha davlat siyosati va xalqaro tajriba o‘rganiladi. Ushbu tadqiqot suv tanqisligini kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga qaratilgan.