ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNING LUG‘AT BOYLIGINI OSHIRISHNING SAMARALI YO‘L VA USULLARI (International Educators Conference, 2025)
Eshitish qobiliyati cheklangan bolalar uchun lug‘at boyligini rivojlantirish ta’lim jarayonining muhim jihatlaridan biri hisoblanadi. Chunki ular so‘zlarni eshitish orqali emas, balki vizual va taktil (qo‘l bilan his qilish) usullar yordamida o‘zlashtiradi. Shu sababli, ularning til boyligini oshirishda maxsus yondashuvlar talab etiladi. Quyida ushbu o‘quvchilarning so‘z boyligini oshirishga yordam beradigan samarali usullar bayon etiladi.