NON SANOATIDAGI YAXSHILAGICHLARNING XUSUSIYATLARI VA TA’SIRI (International Educators Conference, 2025)
Non bozori un va non ishlab chiqarishda barqarorlashtirish va sifatni oshirish masalalarini hal qilishga juda muhtoj ushbu muammoni hal qilishning samarali vositasi unning non yopish xususiyatlarini yaxshilaydigan va standart talablarga javob beruvchi sifatli nonni tayyorlashning texnologik jarayonini osonlashtiradigan non sifatini yaxshilovchi bir komponentli yaxshilagichlardan maqsadli ishlatishdir. Qo‘llaniladigan funktsional maqsadi va texnologik xususiyatlariga qarab oziq-ovqat qo‘shimchalari non yaxshilagichlari quyidagi guruhlarga bo‘linadi.