ESHITISHDA NUQSONI BO'LGAN BOLALARNI SAVODGA O'RGATISH (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada eshitishda nuqsoni bo‘lgan bolalarni savodga o‘rgatish jarayoni va uning samarali metodlari ko‘rib chiqiladi. Eshitish qobiliyati cheklangan bolalarning savodxonligini rivojlantirishda multimediaviy texnologiyalar, logopedik darsliklar va maxsus pedagogik metodlardan foydalanishning ahamiyati ta’kidlanadi. Maqola, shuningdek, O‘zbekistondagi maxsus ta’lim tizimida olib borilgan tajribalar asosida samarali yondashuvlar va metodlarni tahlil qiladi. Tadqiqotlar va tajribalarga asoslanib, eshitish nuqsoni bo‘lgan bolalar uchun o‘qitish jarayonida innovatsion texnologiyalarning qo‘llanilishi haqida so‘z yuritiladi.