FUQAROLIK PROTSESSIDA DAVLAT ORGANLARI VA MAHALLIY O‘ZINI-O‘ZI BOSHQARISH ORGANLARI ISHTIROKINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (International Educators Conference, 2025)
Mazkur maqolada jamoatchilik nazoratini amalga oshirish orqali fuqarolarning davlat organlari bilan o‘zaro samarali aloqasini ta’minlash, davlat organlari faoliyatida qonuniylikka rioya etilishini nazorat qilish, fuqarolik ishlari ko‘rilishida davlat organlarining o‘zini-o‘zi boshqarish organlarining ishtiroki, aholining sud hokimiyatiga bo‘lgan ishonchini mustahkamlashda jamoatchilik nazoratini ta’minlash mexanizmlarini ishlab chiqish va takomillashtirish bilan bog‘liq masalalar yoritib berilgan.