PAXTA TOZALASH KORXONASIDA MASHINALARINING ELEKTRODVIGATEL TEZLIGINI BOSHQARISH TAKOMILLASHTIRISH ASOSIDA ENERGIYA SARFINI TEJASH (International Educators Conference, 2025)
Maqolada paxta tozalash korxonalarida paxtani mayda va yirik iflosliklardan tozalash agregatida sarflanadigan elektroenergiya miqdorini kamaytirish maqsadida paxta tozalash agregati uchun unda foydalaniladigan elektrodvigatellarning quvvatlari agregatning bajaradigan vazifasi va ishchi organlaring xususiyatlaridan kelib chiqqan holda tanlash imkoniyatlari keltirilgan.