FARG‘ONA VODIYSIDAGI JADIDCHILIK HARAKATIDA OBIDJON MAHMUDOV FAOLIYATINING TUTGAN O‘RNI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada farg‘ona vodiysidagi jadidchilik harakatida Obidjon Mahmudov faoliyatining tutgan o‘rni va uning xalq manfaatlarini o’ylab amalga oshirgan ishlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Obidjon Mahmudov bu davrda Farg’onadagi jadidlar orasidagi xalqparvar jadidlardan biri hisoblangan. O’zining faoliyati davomida matbuot sohasini xalqni marifatli qilish, ijtimoiy – siyosiy faolligini oshirishning muhim vositasi deb bildi va shu maqsad yo’lida tinimsiz harakat qildi.