БАДИИЙ ОБРАЗНИНГ УМУМНАЗАРИЙ ҚИРРАЛАРИ (International Educators Conference, 2025)
Бадиий адабиётнинг муҳим воситаларидан бири бу – образдир. Адабиётшуносликда образ кенг қамровли тушунча ҳисобланади. Мақолада жаҳон, рус, ўзбек адабиётшунос олимлариниг бадиий образга оид назарий фикрлари имкон доирасида ўрганилиб, шу асосда ёзувчи Хуршид Дўстмуҳаммад ҳикоялари таҳлил қилинган. Адиб ҳикояларидаги образлар бадиияти, уларнинг умумий ва индивидуал хусусиятлари, насрнинг метафорик табиати тадқиқ этилган.