O‘ZBEK HIKOYALARIDA FIKRSIZ INSON OBRAZINING BADIIY TASVIRI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada Asqad Muxtorning “Chodirxayol” hikoyasi davr va shaxs nuqtayi nazaridan tahlil qilingan. Adibning “Chodirxayol” hikoyasi qahramoni Yettovlon va Xurshid Do'stmuhammadning “Jim o'tirgan odam” hikoyasidagi Qurbonali obrazlari qiyoslab badiiy talqin etilgan. Fikrlashdan, ongidan, aqliy tafakkuridan mahrum insonning ma'naviy fojiasi yoritib berilgan.