JAHON BOZORIDA EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH MUAMMOLARI (International Educators Conference, 2025)
Mazkur tezisda jahon bozorida mamlakatlarning eksport salohiyatini oshirishga to‘sqinlik qilayotgan asosiy muammolar tahlil qilingan. Raqobatbardoshlik, logistika, sertifikatlash, marketing va tashqi siyosiy omillar eksport hajmiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, ayrim rivojlanayotgan davlatlar tajribasi asosida muammolarni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tezisda O‘zbekiston misolida mavjud holat ham tahlil qilinadi.