АККРЕДИТЛАНГАН ТАШКИЛОТЛАРНИНГ МАЖБУРИЯТИЛАР (International Educators Conference, 2025)
Аккредитланган ташкилотлар — бу белгиланган талабларга мувофиқ равишда аккредитациядан ўтган, муайян турдаги мувофиқликни баҳолаш фаолиятини амалга оширишга рухсат этилган юридик шахслардир. Уларнинг асосий мажбуриятлари — баҳолаш жараёнларини халқаро ва миллий стандартлар асосида, холис ва шаффоф тарзда амалга оширишдир. Аккредитланган ташкилотлар техник жиҳатдан малакали, ресурслар билан тўлиқ таъминланган ва мустақил бўлиши лозим. Улар маҳсулот, хизмат ёки тизимларнинг белгиланган талабларга жавоб беришини текшириб, сертификатлар ёки хулосаларни тақдим этиш орқали бозорда сифат кафолатини таъминлайди. Шунингдек, улар ўз фаолиятини доимий равишда такомиллаштириши ва давлат назорати органлари олдида ҳисобот бериши шарт. Ушбу аннотацияда аккредитланган ташкилотларнинг асосий вазифалари, масъулиятлари ва уларнинг мувофиқликни баҳолаш тизимидаги ўрни ёритиб берилади.