РЕСПУБЛИКАСИДА СЕРТИФИКАТЛАШТИРИШ БОСҚИЧЛАРИ (International Educators Conference, 2025)
Ўзбекистон Республикасида сертификатлаштириш тизимининг қуйидаги сертификатлаштириш турлари амалга оширилади Мажбурий сертификатлаштириш ва Ихтиёрий сертификатлаштириш. Мажбурий сертификатлаштиришга Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамаси томонидан тасдиқланган махсус рўйхатга киритилган, ишлаб чиқариладиган, олиб кириладиган ва олиб чиқиладиган, сертификатлаштирилиши лозим бўлган маҳсулотлар киради. Юкоридаги рўйхатга, фуқароларнинг ҳаёти, соғлиғи ва мулкининг хавфсизлигини, атроф муҳитни муҳофаза қилиш, ўзароалмашинувчанлик ва мослашувчанликни таъминлаш бўйича меъёрий ҳужжатларда талаблари белгиланган, маҳсулотлар ёки хизматлар киритилади. Бу руйхатдан ташкари Олий Мажлис томонидан қабул килинадиган Қонунларга асосан, Президент фармонларига асосан маълум хизматлар ва маҳсулотлар учун ҳам худи шундай талаблар қўйилиши мумкин.