НУРИДДИН ШУКУРОВ-СЕРҚИРРА ИЖОД СОҲИБИ (International Educators Conference, 2025)
Ушбу мақолада серқирра ижод соҳиби профессор Н.Шукуровнинг бадиий ижоди ҳақида сўз юритилади. Унда oлимнинг фақатгина адабиётшунос эмас, ҳассос шоир ва ёш ижодкорларга беқиёс мураббий ҳам бўлганлиги ёритилади. Жумладан, олимнинг “Хушнуд” тахаллуси билан ёзган шеърлари унинг яхшигина бадиий ижоди борлигини, ноёб истеъдодга эга бўлганлигини кўрсатиши далилланиб, айрим ижод намуналари таҳлилга этилган. Жумладан, ижодкор-олимнинг “Илҳом хотирасига”, “Воҳид Абдулло қани?”, “Кавказни кездим” каби шеърлари автобиографик характерга эга бўлиб, муаллифининг қалби дарё инсон эканлигини кўрсатувчи хотираномалар каби эканлиги айтиб ўтилган.