РАҚАМЛИ ИҚТИСОДИЁТНИНГ МАЗМУН ВА МОҲИЯТИ ҲАМДА УНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МАСАЛАЛАРИ (International Educators Conference, 2025)
Мақолада рақамли иқтисодиёт тушунчаси, унинг иқтисодий моҳияти ҳамда ривожлантириш масалалари ёритиб ўтилган. Шунингдек, рақамли технологиялар нафақат маҳсулот ва хизматлар сифатини оширади, балки ортиқча харажатларни ҳам камайтиради. Шу билан бирга, мамлакат ривожланишига тўсқинлик қилаётган энг оғир иллат – коррупция балосини йўқотишда ҳам катта роль ўйнайди. Саноат иқтисодиёти телекоммуникация қоидаларини белгилашда ҳам эътибори каттадир.