MUALLIFLIK HUQUQLARINING JAMOAVIY BOSHQARUV TIZIMI: XALQARO TAJRIBA VA MILLIY QONUNCHILIKDAGI YONDASHUVLAR (International Educators Conference, 2025)
Zamonaviy globallashuv jarayonida intellektual mulk, xususan mualliflik huquqlari jamiyat taraqqiyotining muhim ko‘rsatkichlaridan biri sifatida maydonga chiqmoqda. Ilm-fan, san’at, adabiyot, musiqa, kino va boshqa madaniy sohalarda yaratilgan asarlarning huquqiy himoyasi, ularning mualliflariga nisbatan adolatli yondashuv va iqtisodiy manfaatdorlikni ta’minlash demokratik jamiyat qurilishining ajralmas qismi hisoblanadi. Aynan shunday himoya mexanizmlaridan biri bu – mualliflik huquqlarining jamoaviy boshqaruv tizimidir.