BENIFTS OF BEING MULTILINGUAL INTO HUMAN HEALTHCARE (ADAPTABILITY AND SOCIAL AWARENESS) (International Educators Conference, 2025)
Ko‘p tillilik inson salomatligi sohasida inqilobiy ahamiyatga ega bo‘lib, madaniy bilim, hissiy intellekt va moslashuvchanlikni oshiradi. Ushbu maqola ko‘p tilli bo‘lishning ko‘p yo‘nalishli foydalarini ko‘rib chiqadi va ularning samarali muloqot, stressni kamaytirish, kognitiv rivojlanish hamda empatiyani kuchaytirishdagi o‘rnini ta’kidlaydi. Xususan, bir nechta tilda so‘zlashuvchi tibbiyot xodimlari bemorlar bilan kuchliroq ishonchli aloqalar o‘rnatish, madaniy xilma-xillikni tushunish va shaxsiylashtirilgan parvarish ko‘rsatish imkoniyatiga ega. Maqolada ko‘p tillilik salbiy holatlarda noto‘g‘ri tushunishni kamaytirishga, madaniy sezgir parvarish ko‘rsatishga va bemor farovonligini yaxshilashga qanday hissa qo‘shishi yoritilgan.