ASINXRON MOTORNING BOSHQARUVINI AVTOMATLASHTIRISH (International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada asinxron motorlarning avtomatlashtirilgan boshqaruvi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar, jumladan, rele-kontaktorli tizimlar, PLC (dasturlashtiriladigan boshqaruv qurilmalari) va o‘zgaruvchan chastotali o‘zgartkichlar (VFD) orqali motorlarni samarali boshqarish metodlari keng yoritilgan. Avtomatlashtirish orqali jarayonlarning aniqligi oshirilishi, energiya samaradorligini ta'minlash hamda xavfsiz va uzluksiz ishlash imkoniyati ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada avtomatlashtirishning afzalliklari va amaliy qo‘llash yo‘llari haqidagi ma’lumotlar jadvallar bilan mustahkamlangan.