СУДЛОВ ФАОЛИЯТИНИ РАҚАМЛАШТИРИШ: МИЛЛИЙ ҚОНУНЧИЛИККА КИРИТИЛГАН ЎЗГАРТИРИШ ВА ҚЎШИМЧАЛАР (International Educators Conference, 2025)
Сўнги йилларда мамлакатимизда судлов фаолиятини рақамлаштириш бўйича амалга оширилган ислоҳотлар фуқароларнинг ўз ҳуқуқлари ва манфаатларини ҳимоя қилиш юзасидан судларга мурожаат қилишини либераллаштириш, одил судловга эришиш даражасини ошириш, шунингдек судлар фаолиятининг очиқлиги ва шаффофлигини таъминлаш имконини берди. Натижада ариза бериш, ишда масофадан иштирок этиш, суд ҳужжатларини олиш ва ишларнинг кўрилиши ҳақида маълумот олиш каби хизматлар Ўзбекистон Республикаси Олий судининг интерактив хизматлар портали (https://my.sud.uz/) орқали электрон шаклда амалга оширилмоқда.